Blueberry muffin

Min absoluta favoritmuffin är blåbär! Är man flitig och ger sig ut i skogen under sensommaren med hinkar/byttor eller vad man nu har så har man ju sedan ett blåbärsförråd som räcker länge, kanske ända till nästa säsong. Det kostar dig kanske några myggbett men det är något speciellt med att använda sig av bär man själv plockat.

Ett tips när du gör blåbärsmuffins är att tillsätta blåbären som sista ingrediens till den färdiga smeten medan de fortfarande är frysta och sedan klicka ner i formarna direkt. På det sättet blir inte hela smeten lila vilket den gärna blir om blåbären börjat tina och avgett vätska.

Image and video hosting by TinyPic

Solrosfrallor med linfrön

I ett nr av tidningen Baka hittade jag ett recept på solrospanini som jag ville prova. Istället för att göra panini rundrev jag bröden till vanliga små frallor. De innehåller mörk sirap och jag hade nästan glömt hur gott det är att baka med sirap. Jag har fastnat lite i det här att baka surdegsbröd med så få ingredienser som möjligt, jag måste komma ihåg att klämma in ett bröd som detta emellanåt, men efter den här smaksensationen ska det nog inte vara några problem!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Frystömning

Det börjar bli dags att göra plats i vår lilla frys inför årets julbak. Jag hade några olika sorters muffins i frysen och tog tillfället i akt att göra cupcakes.

Image and video hosting by TinyPic

Morötterna är gjorda av marsipan men jag har dessvärre inte gjort dem själv. Dem köpte jag när jag var i Lübeck förra helgen. Jag hittade en hel del saker som kommer väl till pass när man bakar men det får jag visa upp vid ett annat tillfälle.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Niederegger, Lübeck

I helgen som var spenderade jag två dagar i Tyskland och passade då på att besöka Niederegger i Lübeck. Johann Georg Niederegger (1777-1856) grundade denna marsipanrörelse som än idag är i hans familjs ägo. Niederegger erbjuder världens mest fulländade marsipan!

Den lilla butiken hade redan satt upp allt julpynt och man på hyllorna hittade man nästan bara julrelaterade godsaker. Jag köpte med mig tyska pepparkakor, eller pfeffernüsse som det ju heter, samt en lång ask med goda choklad- och marsipanpraliner.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Cupcake-inspiration

Jag blev sugen på att göra några söta cupcakes i helgen och funderade på hur de skulle vara. Var kan man då finna lite inspiration om inte i bakverkets hemland USA. Frågan är om det hjälpte, nu har jag sett så många fina kreationer att jag inte vet vad jag ska välja.

Här är de två konditorier jag fastnade allra mest för:


Magnolia Bakery i New York har fått sig en kultstämpel sedan dess att tjejerna i Sex & the City åt sina cupcakes där. Tv-serien gav nytt liv åt det amerikanska lilla bakverket som dök upp i hemmen långt tidigare, år 1796 då den omnämndes som "a cake to be baked in small cups" i receptboken American Cookery av Amelia Simms.
Magnolia Bakery öppnade upp dörrarna i New York år 1996 och skapade bakverk, mest cupcakes, i drömlik vintagestil. Tanken med bageriet var att det skulle fungera som ett enkelt kvartersbageri men efterfrågan blev större än väntat och nu finns det inte mindre än sex Magnolia Bakery i NYC.

Gå in och titta på deras fina bilder! De har även en flik som heter "Decorating ideas" där man kan få lite inspiration om man ska göra egna cupcakes.

New York Cupcakes öppnade upp portarna under slutet av sommaren 2008 i Bellevue och har senare öppnat ett bageri även i Seattle, det ligger alltså inte i New York som man annars lätt kan tro. Bageriet fick sitt namn efter att bakelsens återuppståndelseort New York i samband med Sex & the City. Deras cupcakes är färgglada, maffiga och sådär härligt amerikanska. De har mängder av söta, inspirerande bilder på sina skapelser på sin hemsida, gå in och titta!

Tänk om man kunde beställa hem en kartong med cupcakes från andra sidan Atlanten..

Källor: Magnolia BakeryNewyorkCupcakes

RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
jessicadahlstrom@live.se