Cupcake-inspiration

Jag blev sugen på att göra några söta cupcakes i helgen och funderade på hur de skulle vara. Var kan man då finna lite inspiration om inte i bakverkets hemland USA. Frågan är om det hjälpte, nu har jag sett så många fina kreationer att jag inte vet vad jag ska välja.

Här är de två konditorier jag fastnade allra mest för:


Magnolia Bakery i New York har fått sig en kultstämpel sedan dess att tjejerna i Sex & the City åt sina cupcakes där. Tv-serien gav nytt liv åt det amerikanska lilla bakverket som dök upp i hemmen långt tidigare, år 1796 då den omnämndes som "a cake to be baked in small cups" i receptboken American Cookery av Amelia Simms.
Magnolia Bakery öppnade upp dörrarna i New York år 1996 och skapade bakverk, mest cupcakes, i drömlik vintagestil. Tanken med bageriet var att det skulle fungera som ett enkelt kvartersbageri men efterfrågan blev större än väntat och nu finns det inte mindre än sex Magnolia Bakery i NYC.

Gå in och titta på deras fina bilder! De har även en flik som heter "Decorating ideas" där man kan få lite inspiration om man ska göra egna cupcakes.

New York Cupcakes öppnade upp portarna under slutet av sommaren 2008 i Bellevue och har senare öppnat ett bageri även i Seattle, det ligger alltså inte i New York som man annars lätt kan tro. Bageriet fick sitt namn efter att bakelsens återuppståndelseort New York i samband med Sex & the City. Deras cupcakes är färgglada, maffiga och sådär härligt amerikanska. De har mängder av söta, inspirerande bilder på sina skapelser på sin hemsida, gå in och titta!

Tänk om man kunde beställa hem en kartong med cupcakes från andra sidan Atlanten..

Källor: Magnolia BakeryNewyorkCupcakes

Kommentarer
Postat av: Qbrium

Det är så kul att göra Cup Cakes, man får verkligen vara kreativ och göra precis hur man själv vill. :) Hade ett UF företag i gymnasiet där jag och en kompis lagade just cup cakes och sålde.

2011-11-03 @ 17:12:35
URL: http://4u-yourspace.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
jessicadahlstrom@live.se