Lammet & Grisen

Under vår sälenvistelse besökte vi den välkända restaurangen Lammet & Grisen. En restaurang där varmrätten består av 3 sorters kött och tre stora tillbehörsbufféer. Det kött som serverar är fläskfilé, lammfilé och oxfilé.
Man började med att gå fram till tranchören som serverade köttet i önskad stekgrad. Köttet äts i tre omgångar och först ut är fläskfilé följt av lammfilé och till sist min personliga favorit oxfilé.
När man fått köttet på tallriken följde man skyltarna till rätt tillbehörsbord....där man plockade ut det som lockade. Det var otroligt gott!
Vi valde även att prova deras desserttriologi. Jag som älskar allt som har med desserter, bakverk och dylikt att göra älskade såklart även de här desserterna.

Från vänster: Vitchokladpannacotta med hjortronsylt och hallon, Creme brulée smaksatt med bourbonvanilj som serverades med en mangosås, Vitchokladmousse som serverades med en ananas- och passionsfruktssalsa och hallonsås.

Våffelstugan


Om man inte är så hungrig eller om man bara är sugen på något sött så kan det vara gott med en våffla till lunch! Servitrisen gjorde en söt smileygubbe på våra våfflor.

Fjällbilder från Tandådalen


Igår var vädret så soligt och fint att jag inte kunde låta bli att ta med mig kameran upp till fjälltoppen. Jag fick jättemånga fina bilder!
Jag uppe på toppen!

Mat på Mezzo

Igår kväll åt vi på en mysig restaurang här i Tandådalen som heter Mezzo. De inriktar sig på pasta och pizza. Jag tog en pasta då jag inte tycker om pizza så speciellt mycket (på grund av att det ofta är alldeles för mycket ost och flöt på dem) men de här pizzorna var jättefräscha!


Min chilipasta med gnocchi, örter, parmaskinka och parmesan.
Pelles mamma tog en pizza med oliver och en massa annat gott på. Den var supergod!

Bilder från backen

Två bilder från dagen. Då jag inte vågar ta med min systemkamera upp i backen får jag fotografera med min digitalkamera istället.
Tandådalen!

Just nu befinner jag mig i Tandådalen. Vi har precis ätit efter att ha spenderat ett par timmar i backarna under kvällsåkningen.Några bilder från julafton

Julafton 2010 firade vi hemma hos Pelles föräldrar och deras släkt.


Vi körde några tävlingslekar i lägenhetshusets källare, mitt lag vann. Såklart! ;)


Det var mina skills i rockring som gav oss vinsten ;)


Utanför tvättstugan i källaren hittade vi en arg lapp


Paket!
Chailatte

Jag sitter här med en supergod chailatte i handen. Med tanke på snöovädret som råder utanför fönstret känns det extra skönt att få sitta i soffan med varmt och gott te.

Om några timmar ska jag gå ner till gymmet för att prova på ett nytt pass, eller ja, ett pass som är nytt för mig. Nämligen aerobic intervall. Igår blev min träning inställd pga halsont men idag känns det lite bättre så nu kör vi igen. På söndag sticker vi upp till Sälen och då vill jag vara i god form. :)


Nyårsdukning

Här är några bilder på min nyårsdukning. En dukning med vitt och silvrigt tema. Om jag får säga det själv så tycker jag att det blev riktigt fint. :)RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
jessicadahlstrom@live.se