Två sorters macarons

Macarons, dessa små söta bakverk med sitt ursprung i Frankrike, kan man numera se precis överallt. På väldigt kort tid letade de sig ut till varenda litet café i Sverige och strax därpå hakade livsmedelsbutikerna på med sina egna macarons förpackade i små påsar och askar.

Ärligt talat smakade jag min första macaron för bara ett par veckor sedan. Varför det dröjde så länge kan jag inte svara på, jag har ju alltid kikat på dem och trånat efter dem där de legat i montern inne på caféerna men det har alltid slutat med att jag köpt en punschrulle eller något annat med choklad i stället.

Jag beslöt mig i alla fall för att baka mina egna. Jag kunde dessvärre inte hitta ett recept som såg ut att ge äkta franska macarons men det här receptet var nära nog.

Jag använde mig av grundreceptet på sidan jag länkade men smaksatte sedan lite efter mitt eget tycke.
Det blev chokladmacarons (men med sötmandel i smeten och inte hasselnötter som receptet säger att man ska ha) där jag tillsatte ett par matskedar kakao i sötmandelsmarängen. Smörkrämen innehåller kakao och mycket nutella, för att få en extra nougatig smak.

De gula är citronmacarons där jag bara droppade ner lite gul karamellfärg i sötmandelsmarängen, smörkrämen fick även den några droppar karamellfärg samt lite citronessens. Supergott!

Och här är resultatet:Ett ljust bröd med lite råg

För några dagar sedan bakade jag ett surdegsbröd på vetesurdeg, vetemjölspecial och en gnutta rågmjöl.


Min bubbliga surdegsgrund strax innan jag satte degen.

Ju fler bröd jag bakar desto mer kvider mina armar efter en bakmaskin. En glansig och fin Kitchen Aid, det vill jag ha. Medan jag står där och knådar mina degar för hand brukar jag fundera på vilken färg min Kitchen Aid skulle ha, en silvrig kanske? Eller vit? Mitt problem är att vi inte riktigt har plats för en Kitchen Aid i vårt kök, det problemet måste lösas på något sätt, snarast!

Hur som helst så är det ju väldigt viktigt med en bakmaskin även för brödens skull. Bubblorna i det färdiggräddade brödet skulle ju kunna bli så mycket större då än vad de blir när man knådar för hand.Bubblor, men inte tillräckligt stora..

RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
jessicadahlstrom@live.se