Punchrullar

Att göra sina egna punchrullar är inte så svårt som man kan tro, så länge man inte krånglar till det för sig. Smeten är nästan identisk med chokladbollsmet, byt bara ut havregrynen mot valfria kaksmulor och tillsätt lite punch. Köp färdigkavlad marsipan och du är så gott som garanterad ett fint resultat.
Dessvärre så har jag än så länge bara hittat runda marsipanark i affärerna (för prinsesstårtor) vilket innebär en del kantspill när man skär ut det man behöver till sina rullar. Då får man helt enkelt ta vara på kanterna genom att klumpa ihop dem och kavla ut dem på nytt. Enklast är att kavla marsipan mellan två ark bakplåtspapper med lite florsocker för att det inte ska fastna. På det sättet kan man ta tillvara på allt ändå.
Punchrullar har jag visat upp här i bloggen en gång tidigare.Sirapslimpa på surdeg

En sirapslimpa gjord på surdeg med både vetemjöl och grovt rågmjöl. Smakrik och sådär härligt rustik, inte dirket någon skogaholmslimpa..
I det här brödet har jag faktiskt en gnutta jäst också. Jag föredrar ju att baka utan jäst eftersom det är mer spännande när man endast förlitar sig på jäskraften från surdegen men ibland kan det faktiskt vara lämpligt att ge brödet en extra skjuts, särskilt om man har ont om tid. Ett surdegsbröd utan jäst tar normalt sett, för mig, ca 24-30 timmar att baka medan det här brödet var klart på endast 3 timmar.

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
jessicadahlstrom@live.se