Vattenkefir

Igår fick jag en stor glasburk med vattenkefir av min mamma. Det är en dryck som man tillverkar själv hemma och som man bör dricka varje dag. Kefiren innehåller lactobaciller som är bra för bland annat tarmfloran.
Kefirkulturen ligger i vatten tillsammans med lite socker, citron och ett fikon. Så ska det stå i två till tre dagar och därefter silar man av vätskan och så har man en jättegod citrondryck som dessutom är supernyttig. :)
Efter att man silat av vätskan börjar man bara om igen och häller i alla ingredienser på nytt så har man en färdig dryck om 3 dagar igen.



Jag tycker att saker som det här är jätteroligt att hålla på med och det ska bli spännande att se om man märker av någon skillnad på hälsan. Inte för att jag är sjuk men ändå. :)

RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
[email protected]