Sushi

Efter att jag kom hem från jobbet för ca 40 minuter sedan väntade Pelle här hemma med sushi. Dock inte hemmagjord denna gång men det är ju nästan lika gott ändå. Just den här sushilådan kommer från en mataffär som ligger precis där vi bor.


Nu ska vi tända lite ljus och titta på ett avsnitt av serien Glee. Popcorn, nötter och godis står redo!

Canon EOS 550D

Yay! Nu är den snart min! Lade en beställning på den igår kväll så jag hoppas att den dyker upp på måndag. Vad jag längtar!


Har dock inte beställt den med det objektiv som visas på bilden då det hade fått en del dålig kritik. Så jag valde ett lite stabilare helt enkelt.

Last nights dinner

När jag kom hem från jobbet igår väntade Pelle med en supergod middag - biff a la lindström med persiljesmör, smörstekt sparris, gräddsås och kokt amandinepotatis. Hur gott som helst!


Budapestrulle

På beställning har jag nu gjort en god budapestrulle som får agera dessert ikväll när vi ska äta middag hos Pelles föräldrar. Den ser varken märkvärdig eller särskilt fin ut men den är sjukt god.


Rullen är gjord av en slags chokladmaräng med hackade hasselnötter och är fylld med grädde och mandarinklyftor.

Oakley googles

Nu har min födelsedagspresent äntligen kommit! Det är ett par superfina googles från märket Oakley. Jag är hur nöjd som helst.

Säg hej till Jessi i linsen.



Even more pumpkins

Häromdagen köpte vi ytterligare några pumpor, man måste ju ha många så att det syns! :) Så nu är även de utplacerade och lägenheten ger nu en härlig halloweenkänsla, på ett mysigt sätt.


Cherry tea

Just nu sitter jag med stora filten i soffan och värmer mig med en kopp te, ett turkiskt körsbärste som jag köpte när vi var i Turkiet i september.



De rosa små "korvarna" löstes upp i det varma vattnet och skapade en söt och knallrosa vätska. Det var jättegott men väldigt sött, det smakade mer som varm saft än som te. Man kan blanda detta te med kallt vatten också, om man är sugen på något kallt. Det får jag dock en annan gång, när jag inte fryser. :)

Tiny, tiny pumpkins

Hallå! Jag kom precis in från en skön promenad i kylan bland alla höstlöv. Jag tycker att det är så mysigt med alla löv som ligger på marken och prasslar när man går över dem, eller när man drar fram rakt igenom lövhögarna. :)

Idag har jag dekorerat vår lägenhet inför Halloween som infaller den 31 oktober. Jag har såklart pyntat med med det som jag tycker är absolut finast och som känns mest äkta och amerikanskt, nämligen riktiga små prydnadspumpor.


Jag funderar på om man kanske ska gå ut och plocka på sig några fina höstlöv och lägga runt pumporna? Jo, jag gör det, det blir nog snyggt. Det får dock vänta till vår morgonpromenad imorgon.

Nu måste jag slänga på mig träningskläderna och springa ner till dagens body step-pass nere på gymmet.

Nu blir Tandådalen vit!

Yay! Varje dag (jag vet!) går jag in på Skistar's hemsida och klickar in mig på deras webbkameror för att se om det har snöat än. Idag var det faktiskt lite vitt i backen, men inte på grund av ett snöfall utan på tack vare att de nu satt igång snökanonerna! De hade varit igång ett tag redan i tisdags men den snön smälte bort direkt under onsdagen.

Titta! Det kommer snö! ;)



Hemklickat från Junkyard

Igår kväll lade jag och Pelle en beställning på lite grejer från Junkyard. Det som hamnade i den virtuella kundkorgen var varsin boardbag, en jacka till mig, ett par snowbboardbyxor till Pelle och ett snowboardlås. Om några veckor ska vi beställa ännu ett paket med snowboardprylar; nämligen ett par nya boots till Pelle och ett par googles till mig.

Jackan är en snowboardjacka men jag kommer att använda den som en vanlig vinterjacka.



Canon EOS 550D

Ska jag eller ska jag inte?


Sushi

Ikväll har jag och Pelle gjort vår egna sushi, min favoritmat. Vi gjorde 4 st makirullar med olika fyllningar och det blev supergott. Trots att det var första gången jag gjorde sushi så måste jag säga att makibitarna blev riktigt fina.





Paketet


Vad fanns i paketet nu då?


Ett superfint kakfat! Lite gammeldags och i fint glas, precis så som jag ville ha det. Äntligen har jag något fint att lägga upp mina kakor på. Det kommer att invigas på lördag när familj och släkt kommer hit för att fira mig.

Blommor och choklad

Åh, jag tycker om att fylla år. Titta vad älskling just dök upp med!



Vi har tillbringat några mysiga timmar bestående av shopping och lunch i Linköping idag. När vi var där fick jag en impulspresent av Pelle, något som jag letat efter länge och som nu ligger inslaget i ett stort grönt paket. Även om jag vet precis vad det är och trots att jag var med när han köpte det så tackar man väl inte nej till att få paketet inslaget av butikspersonalen? Det var ju de som frågade! Hehe ;)
Min riktiga födelsedagspresent får jag inte förrän i november någon gång, när det mesta av säsongens snowboardgrejer har kommit upp på alla ställen.

RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
[email protected]