Tillbaka från skogen

Vi hittade ett nytt ställe med en massa svamp, vi fick nog ihop minst 10 liter på bara lite mer än en timme.
Bilden är lite skakig dock.

Kantareller

Årets första omgång plockades i tisdags. De kommer att finnas med på tallriken ikväll när jag ska laga mat hemma hos mina föräldrar.


Last night's dinner


Asiatiskinspirerad kycklinggryta
Kock: Jag

Resfeber?

Tåkigt väder idag, verkligen. Jag börjar inte jobba förrän kl 15.45 och har verkligen ingenting att göra fram till dess. såå, jag sitter här och läser och kikar på bilder på de två kommande resorna; Kemer/Turkiet och Tandådalen. Jag försöker få en uppfattning om hur den lilla staden Kemer ser ut och vad den har att erbjuda så att vi vet vad vi vill göra och vad man inte får missa när vi kommer dit. Det är mindre än 2 veckor kvar till vi åker nu.
Och Tandådalen..jaa..behöver jag säga att jag längtar ihjäl mig? Jag har just kollat upp vilka restauranger vi måste besöka och känner på mig att det kommer att bli riktigt bra. Dock är det lite synd att man bara kan äta sushi i Lindvallen och på Högis, men det är ju bara att ta bilen.
Tänk om man kunde börja packa till turkietresan redan nu? Jag älskar att packa väskan inför en resa och den glada, bubblande känslan man fylls av när man gör det. Dock får jag nog hålla mig några dagar till.

Turkiet snart igen..

..jaa! Om ca två och en halv vecka sticker vi till varmare breddgrader igen. Såå himla skönt. Det blir Turkiet den här gången också.


Källa


Källa

Nedanför backen i Sälen - Video

Här har jag precis kommit nedför en av backarna i Lindvallen under kvällsåkningen. Sista åket för dagen och jag är trött, orkar inte gör annat än att bara glida nedför sista biten av backen. :)


Årets vintersemester bokad!

Jaa, äntligen! Den 9:e januari åker vi till Sälen igen. Denna gång provar vi Tandådalen, ingen av oss har varit där förut, vi har alltid åkt till Lindvallen. Vi har också alltid bott stuga när vi har åkt men denna gång ska vi prova att bo i lägenhet där uppe. Det ska bli riktigt kul, jag ser så himla mycket fram emot den här resan.

Från vår senaste resa till Sälen:





Tonight's dinner

Ikväll gjorde jag hemmagjorda hamburgare som jag åt tillsammans med coleslaw och avokado. Enkelt och gott. Dock var varken brödet eller coleslawn hemmagjort men vad gör det? Dessutom, finns det något godare hamburgerbröd än det bröd som snabbmatskedjan Max använder?
Jag plattade ju i alla fall till hamburgaren själv..men inte vet jag om den blev så värst platt?


Gårdagens middag i bilder

Igår kväll var jag och Pelle hemma hos hans föräldrar och lagade middag åt dem, och åt oss också såklart. Det blev nästan en trerättersmiddag. Förrätten bestod nämligen endast av ett tilltugg till fördrinkarna, vilket inte riktigt borde räknas som en riktig förrätt. Pelle stod för varmrätten och jag stod för tilltuggen och efterrätten.


Crostinis med chevré och fikonmarmelad



Pepparbiff med aioli, rostad amandinepotatis, morötter och smörstekt sparris. Till det hade vi en tomat och mozzarellasallad.


Hallon-, blåbär- och mangopaj med knäcktäcke och marzankräm.


Nytt i garderoben

Mitt senaste inköp; ett brunt läderskärp från Lindex, 99 kr.


Bilder från dagen

Tjohoo! Efter en otroligt härlig dag så sitter jag nu i soffan och tar det lugnt, lite i alla fall, vi är i full gång med att tvätta i tvättstugan här också. Tvättkorgen har svämmat över under en period nu. Hehe.

Åh, idag på Kolmården fick vi bevittna födseln av en liten åsneunge. När vi kom fram till åsnorna så hängde ungen redan halvvägs ut så vi filmade, fotade och fick se den lilla ungen ta sina första stapplande steg. Aaaw.

 



Maten på bröllopet

Den som stod för maten på bröllopet i lördags var ingen mindre än Pelle. Han lagade maten dagen innan och hade två kollegor som under lördagen färdigställde det sista och lade upp maten på tallrik innan den skickades ut i matsalen. Det var hur gott som helst.


Varmrökt lax- och skadjurscanapé på pumpernickelbröd.


Fläskfilé med potatiskaka smaksatt med bacon tillsammans med portvinssås.


Vanilj- och gräddfilspannacotta med sockrade bär och knäckflarn.

En frukost i ren englandanda

Nybakade scones och lemoncurd.

Idag ska vi på bröllop, det ska bli riktigt trevligt. Vi har faktiskt haft självaste brudgummen Daniel här på frukost och just nu är han bara nere hos frisören och fixar håret och sedan kommer han tillbaka hit en sväng innan han och Emma ska åka och fotograferas. Kl 14.30 börjar Daniels och Emmas vigsel. Åh, det ska bli så kul!


Ben & Jerry

Godaste glassen någonsin.


Today´s lunch



Fylld pasta i gräddig pestosås.

Hemmagjord saltgurka

Jag har aldrig lagt in saltgurka förut men nu kände jag att det var dags att prova. Det blir nog bra det där, de blir nog klara lagom till frukost på lördag.

Till krondillen och västeråsgurkan tillsatte jag bara vatten, ättiksprit, salt och socker.


Smörgåstårta

Precis som utlovat blev det smörgåstårta. Gott.

RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
jessicadahlstrom@live.se