Mörk chokladmousse
Igår kväll gjorde jag en supergod efterrätt; chokladmousse! Och när jag säger chokladmousse menar jag inte den där pulvervarianten man blandar med mjölk/vatten (eller hur den nu fungerar). Nej, jag gjorde minsann en egen.


Till min chokladmousse serverade jag rårörda blåbär och en nypa flingsalt. Kombinationen choklad och salt är obeskrivligt god.

Hemmagjort vaniljsocker
Idag gjorde jag eget vaniljsocker! Det är superlätt och ger en mycket godare vaniljsmak än "vanligt" vaniljsocker. Min förra omgång hemmagjort vaniljsocker tog slut för ett par månader sedan och nu när det börjar närma sig jul kände jag att det var hög tid att göra nytt. Nu är jag förberedd inför årets julbak!

Skär bara ett snitt längs med stängerna och skrapa ur vaniljfröna med kniven. När det är gjort blandar man bara vaniljen med vanligt strösocker, häller över det i en bra förvaringsburk och petar ner de tömda vaniljstängerna (de ger fortfarande smak).
Om man vill kan man mixa alltihop så att man får ett finare vaniljsocker, liknande det man köper i affären, men jag tycker att det ser mer äkta och hemmagjort ut såhär. :) Hur man än gör så smakar det fortfarande vanilj.


Nu ska jag strax byta om och göra mig klar inför dagens andra träningspass. I morse blev det ett gymbesök med lite cardio och lättare styrketräning och ikväll är det body step som står på schemat.
IKEA's chokladmunk
Igår åkte jag och älskling återigen in till Linköping för att titta efter lite saker som Motala, med sitt lilla lilla utbud, inte kan erbjuda. Ska det behöva vara så?

Väl inne på IKEA's varuhus stannade vi för en liten fikapaus. Jag var tvungen att ta deras chokladmunk igen, den är ju såå god.
Det blev inte mycket som följde med hem igår dock, bara två tröjor till mig.
Nu ska jag ta en dusch och sedan ska jag nog sticka iväg för att spela lite tv-spel med min bror. New super mario bros på Wii är det som gäller, vi har snart varvat det. Jag älskar att man kan spela banorna tillsammans, alltså att man kan vara upp till 4 personer som hoppar omkring samtidigt på en och samma bana.
Måndag 8 november
God morgon!
Jag sitter just nu i soffan och värmer mig under en filt, jag måste återfå värmen efter dagens morgonpromenad. Det är några minusgrader och alldeles fullt med frost ute, det är så fint. Nu längtar jag efter julen, eller åtminstonde efter att få julpynta..
Nu är jag väldigt sugen på kakor, speciellt en av makronerna från det här kakfatet som jag gjorde i ordning i helgen när min pappa var på besök.

Minimuffins, makroner och Jelly beans.
Sushi
Igår kväll gjorde vi egen sushi igen och den här gången gjorde vi även nigiris och inte bara maki.


Glace au four
Här är ett par bilder på desserten jag gjorde igår kväll. Precis som både rubriken och bilderna avslöjar så var det just en glace au four jag gjorde. I stället för att göra en klassisk glace au four med vanlig sockerkaka i botten gjorde jag en lite juligare variant och använde mig utav mjuk pepparkaka. Mellan den mjuka pepparkakan och marängtäcket har jag hallon och gammeldags vaniljglass.



Bullfest, bullfest
God kväll! Den här dagen har tillbringats hemma hos mormor och morfar. Jag har bakat åt dem och fyllt upp deras frys med bullar. De har inte längre orken att knåda en stor bulldeg för hand (de äger ingen bakmaskin) och då är det ju klart att man ställer upp, jag som älskar att baka!

Nu har jag precis tagit en lång dusch efter att ha varit på ett 60 minuter långt boot camp-pass med Marie. Det var första gången jag provade det och det var helt okej, även om jag kanske inte tyckte att det var lika okej att man skulle behöva släpas över det väldigt skitiga golvet fram och tillbaka genom hela salen. Det var inte min cup of tea direkt, kläderna kan ju faktiskt bli förstörda! Haha


När man har en ny kamera vill man ta kort på allt, så här är två bilder på mormors blommor. ;)