Mintkyssar
Jag gör mintkyssar varje jul, det är ett måste för mig. Det här året hittade jag ett lite annorlunda recept, ett som var lite mer avancerat. Avancerat är kanske fel ord men om man jämför med de recepten för mintkyssar där man smälter massan i micron så var det här ruskigt avancerat.
Recepter hittade jag här.
Johans mintkyssar
Ingredienser
6 dl socker
2 dl vatten
2 msk glykos
15 droppar pepparmintsolja
80 g smält choklad
Gör så här
1. Smält socker, vatten och glykos. Använd gärna en termometer och en kopparkastrull så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur; 120 grader.
2. Tillsätt pepparmintsolja och häll ut massan på bakplåtspapper, stenhäll eller silikonduk. Rör runt så att det kommer in luft i smeten. Den ska bli grynig.
3. Värm sedan massan igen i vattenbad. Klicka upp på stenhäll eller bakplåtspapper.
4. Smält chokladen i en skål ovanför ett vattenbad. Gör små klickar i mitten på varje sockerplatta. Låt stelna.
fin blogg. kolla även in min :)