Scones och blåbärspaj

Vid nästan varje frukostbuffé under vår USA-resa fanns det perfekta små scones. Scones har egentligen sitt ursprung i Storbritannien, jag tror att de först uppkom i Skottland, och bakas traditionellt som utstansade runda brödkakor som sedan ska kunna brytas isär innan man äter dem med önskat tillbehör.
Jag blev sugen på scones härom dagen och bakade ett gäng som tyvärr redan är slut. Nybakade scones med smör, ost och marmelad är ju så gott!
Sedan gjorde jag ju små blåbärspajer också, blåbärstartletter! Till dem gjorde jag egen vaniljsås. Väldigt uppskattad överaskning för min sambo som kom hem till doften av nybakat i fredags kväll.
I botten har jag en mördeg, i mitten sötade blåbär och på toppen ett knäckigt crumbletäcke.

Surdegskanelbullar
Jag testade Sébastien Boudet's recept på surdegskanelbullar och jösses så bra det blev. 24 timmar tar hela proceduren.

Jag gjorde även en butterkaka på några av bullarna, alltså en surdegsbutterkaka! :)

