Sirapslimpa på surdeg
En sirapslimpa gjord på surdeg med både vetemjöl och grovt rågmjöl. Smakrik och sådär härligt rustik, inte dirket någon skogaholmslimpa..
I det här brödet har jag faktiskt en gnutta jäst också. Jag föredrar ju att baka utan jäst eftersom det är mer spännande när man endast förlitar sig på jäskraften från surdegen men ibland kan det faktiskt vara lämpligt att ge brödet en extra skjuts, särskilt om man har ont om tid. Ett surdegsbröd utan jäst tar normalt sett, för mig, ca 24-30 timmar att baka medan det här brödet var klart på endast 3 timmar.
Kommentarer
Postat av: emma
Tjoho!
Var med och tävla om en biobiljett till valfri film på min blogg! :) Det enda du behöver göra är att kommentera inlägget!
Direktlänk: http://emzaans.blogg.se/2012/january/tavling-vinn-en-biobiljett.html
Postat av: Hellolinda
Verkar riktigt gott :)
Trackback