Smygstarta julen

Det är ju faktiskt inte 1:a advent förrän på söndag men vem kan hålla sig till dess med att sparka igång julen? Inte jag i alla fall! Julpyntet åkte upp i måndags vilket egentligen är ganska sent för att vara mig men julbaket det började jag med långt tidigare. Jag har bara inte vågat berätta det förrän nu, det kan uppröra många människor har jag märkt, speciellt mormor.
 
Det första julbaket resulterade i pepparkaksbullar! En vetedeg gjord på både jäst och surdeg, för att det blir så mycket godare då, och en fyllning bestående av smör, socker och pepparkakskrydda. För att man verkligen skulle se att det är julbullar så gräddade jag dem i (muffins)formar med små tomtar på.
 
 
Pepparkakskryddan blandade jag själv, blir det pepparkakskrydda över är det bara att hälla upp det i en liten burk och spara till nästa tillfälle. Visst kan man köpa den färdig i affären men jag känner lite som så att om man kan göra något själv hemma så finns det ingen anledning att köpa det färdigt i butik. 
 
Pepparkakskrydda
2 delar ingefära
2 delar kanel
1 del kardemumma
1 del nejlikor

Macarons

Jag har just nu 3 kg (!) mandelmjöl i min ägo så här ska det bakas macarons minsann! Startskottet har nu avfyrats! Hur lång tid kommer det ta för mig att göra slut på 3 kg mandelmjöl? Om någon har förslag på vad man mer kan göra för godsaker på mandelmjöl får ni gärna dela med er. Inget LCHF bara! Det är uppenbarligen inget för mig.
 
När jag bakar macarons smaksätter jag endast smörkrämen. Jag vill inte störa marängen med något annat än karamellfärg eftersom maräng är så känsligt. Nu har jag varit lite lat och bara blandat marängen med en färg och sedan gjort två olika sorters smörkräm i stället. Min förhoppning är att man ändå ska lyckas se skillnad på dem. Smakerna jag har här är citron och choklad.
   
 
 
 

Double chocolate chip cookies

Nejdå, jag har inte slutat baka! Jag har bara inte tagit mig tiden att dela med mig av mina resultat i köket. Men nu så! :)
 
Vem gillar inte chokladkakor? Och vem gillar inte en double chocolate chip cookie? Choklad till max och jag svävar bland molnen!
 
 
Eller varför inte göra dem ännu oemotståndligare? Lägg ihop två kakor med chokladsmörkräm emellan. Piffa eventuellt upp bakverket med lite tjusigt strössel runt om, om du hinner med det innan du råkar äta upp dem vill säga. 
 

RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
[email protected]