Bakning nästa!

Spinningen är gjord och jag är ready to go! Nu är det bakning som gäller! Jag antar att det kommer slinka ner en och annan kaka under dagen. :)

Jag idag

Resfeber

Godkväll! Kom precis hem från Texas där jag åt med Marie, Karin, Johanna, Sara och Martina. Det var trevligt, det blev en carbonara för mig, som vanligt! Men jag måste säga det att min egen carbonara är så mycket godare. :)
I morgon åker Karin och Johanna till Kreta och jag är helt uppe i varv inför min och Maries resa nu efter allt resprat, det ska bli så skönt.

Vad ska man göra nu då? Jag är inte riktigt sugen på att gå och lägga mig än. Kanske blir det att titta lite på Gilmore Girls, igen. :)

Kantarellisar!

Kom tillbaka från skogen för lite mer än en timme sedan, med 5 liter kantareller. :) Gott! så just nu står kantarellstuvningen på spisen och reduceras. Varma mackor blir det ikväll.

Rensat och klart!

Det är helt sjukt vilken bra träning det är att gå omkring i skogen sådär, terräng och snårigt. Bra för både kondition och benmusklerna. Det gillar jag.

Nu måste jag återvända till spisen! Herrå! :)

GG och frukttallrik

Home at last! Har varit iväg heela dagen och kl 17.30 träffade jag Marie vid Resia för att äntligen boka vår resa! Så den 6 september bär det av till Tunisien i en vecka. Gudars vad skönt.

Vårt hotell

Nu har jag precis kommit hem från en 60 min lång rask promenad följt av lite styrketräning på Feelgood, så nu är jag helt slut.
Men nu är det dags för ännu ett avsnitt av Gilmore Girls och till det ska jag äta en stor tallrik med frukt.

Mango (såklart!), apelsin och honungsmelon

Carbonara!

Oh, proppmätt! Just nu känns det som om jag inte behöver äta något mer på flera dagar.

Det blev Carbonara, som sagt, riktigt enkel och supergod mat.

Min Carbonara

Koka spaghettin medan du fräser lite strimlad skinka eller bacon (välj själv efter tycke och smak). Häll på grädde samt ett par äggulor i stekpannan över din bacon/skinka och vispa under uppvärmning. Tänk på att det inte får stå och koka, då koagulerar ägget och "såsen" spricker. Krydda "såsen" med salt och nymalen svartpeppar.
När spaghettin är färdigkokt häller du bara ner den i det andra och rör ihop det.
Lägg upp på tallrik, mal lite svartpeppar ovanpå och Voila! Spaghetti Carbonara!

Mynta i köket!

Nu börjar det bli ordning igen här hemma. Jag har vikt tvätt, diskat, planterat ett par skott och städat hos djuren. Nu är det bara dammsugningen kvar, sedan är vårt hem glänsande rent.

Jag kännar att jag fått kraftig träningsvärk i bröstet från igår. Härligt. Men då gör jag nog så att jag skippar Bodypumpen idag och kör några styrkeövningar själv för ryggen eller så. Så att jag inte överanstränger bröstmusklerna. Löpning ska det såklart bli också.

Mina kreationer, det till vänster är mynta så nu blir det att göra Mojitos!

Kantareller och blåbär

Idag har jag återigen offrat min kropp åt myggorna, för att få lite svamp och blåbär. Men det får väl vara värt några dagars kliande antar jag.


Kantarellerna


Blåbären

Nu ska jag snart äta, Pelle är ute och fiskar så jag underhåller mig själv hos mina föräldrar ikväll. Det blir nog att spela lite Wii som vanligt. Ett par 18-hålsrundor på Tiger Woods är troligt.

Men först ska jag läsa ut en bok.

Ett jävla tjat om blåbär

Jo, idag har jag varit och plockat blåbär, IGEN. Men är det gott så är det ju. :)
Jag var i skogen nedanför mina föräldrars hus med min syster och plockade tidigt imorse. När jag gick tillbaka från skogen var jag ca 3 liter blåbär rikare och endast 1 myggbett fick jag betala. Så idag har det bakats blåbärsmuffins.

Jag har även hunnit med en sväng till Varamon, jag var ju ändå tvungen att gå och titta på frisbeeturneringen som jag och min bror blev inbjudna till. Men precis som jag befarade så låg det inte på tillräckligt hög nivå för oss.
Vi stannade inte så värst länge i Varamon, det blev så otroligt mulet och blåsigt att jag började skifta i blått. Så resten av soltimmarna spenderades i mammas och pappas trädgård där vi slog upp våra solstolar. Så idag har jag äntligen fått lite färg.

Mina blåbärsmuffins

RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
jessicadahlstrom@live.se