Ännu mer bröd!

Även här tog jag en nypa jäst, men vad gör det egentligen? Så länge det blir gott är jag nöjd. Självklart är det roligare att baka på enbart surdeg men det är ju inte alltid man har både tid och energi till att göra det.

Det här brödet är bakat på vetemjöl och dinkelmjöl, toppat med flingsalt.
Jäst eller inte, det är i alla fall bakat med kärlek. Brödet har ju format sig till ett hjärta!


Jäskraft


Jag har gjort frallor igen. Denna gång på rågsurdeg, vetemjöl, en gnutta rågmjöl, linfrön och pumpafrön. Eftersom mina surdegar fortfarande inte har återhämtat sig helt efter min långresa till USA tillsatte jag även en nypa jäst i degen och nog jäste det allt. Det ser ju nästan ut som om det har jäst sig till bristningsgränsen, lite till och det hade gått av på mitten!


Innan ugnen

Ibland har man bråttom!

Vad gillar mormor och morfar mer än småkakor? Den är svår!
Hur som helst slängde jag ihop den här enkla presenten för att göra dem glada (med gott resultat!). Men strax innan själva överlämningen upptäckte jag att jag satt etiketterna på fel burk, doh! Jag hade visst lite bråttom när jag knöt fast dem hemma men det var ju snabbt fixat.
Burkarna är fyllda med deras absoluta favoritsmakkombinationer (långt ord); morfars apelsin och choklad och mormors romrussin.


Macarons!


Inte riktigt igång

12 timmar senare ser mina surdegar ut såhär:


Uppenbarligen har vetesurdegen ännu inte återhämtat sig efter min 3 veckor långa USA-resa. Jag som hade tänkt prova att baka kanelbullar på vetesurdeg, det får bli en annan dag. För att få liv i den igen är det bara att mata, mata och mata som gäller ända tills det börjar bubbla igen.
De två andra surdegarna ser i alla fall ut att må bra. Idag bakar jag med dinkelsurdeg (den i mitten).

Nymatade och ombytta..

..är mina små surisar nu. Rågsur, dinkelsur och vetesur. Imorgon väntar en härlig och ledig lördag och jag tänker baka. Jag har inte riktigt bestämt vad än men nu är i alla fall alla tre surdegarna ready for action. Eller ja, det kommer att vara redo imorgon bitti när de har hunnit bubbla upp sig lite.


Just nu: Nymatade och lite intetsägande..

Frallor


Ett gäng frallor bakade på linfrön och sirap. Helgens frukostar är räddade!

Låg uppdatering den senaste tiden men det har sina förklaringar. Dels så spenderade vi 3 veckor av februari månad i USA, närmare bestämt NYC, Fort Lauderdale och Karibien. Den bästa resan jag någonsin gjort!

En vecka efter att vi kom hem från vår resa var det dags att styra vårt flyttlass (som packades i januari) mot Linköping och överge lilla Motala. Nu har vi snart kommit tillrätta i den nya lägenheten och man kan återigen börja ägna sig åt annat än flyttkartonger, härligt! Flytten har även resulterat i en större frys vilken betyder att det finns mer plats för bakning. :)

RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
jessicadahlstrom@live.se