På dinkel och vete

Mitt senaste bröd är gjort på dinkelsur, dinkelmjöl och vetemjöl. Jag hackade även ner några torkade aprikoser i degen, hade dock inte så värst många hemma men desto mer spännande blir det ju när man ska skära upp nästa brödskiva - aprikosjackpot eller en dålig start på dagen.SurdegspizzaPizzabotten gjord på surdeg, bakad på sten. Helt underbart gott. Nästa gång vi är sugna på pizza bakar vi vår egen punkt och slut

Pizzan bakades av i vår egengjorda stenugn. Efter lite googlande i somras upptäckte jag att man kan spara många hundralappar på att köpa en stenplatta i granit vid en bygghandel istället för att köpa en särskilt anpassad baksten, gjord av samma sten, från en köksbutik. Så sedan dess har jag bakat alla mina bröd på stenen och nu skulle jag inte klara mig utan den. Tack vare den kunde vi äta hemmagjord stenugnsbakad pizza med frasig botten.

Rustikt


Ett lite mer fiberrikt surdegsbröd gjort på rågsur, rågmjöl, linfrön och solroskärnor. Jag gillar hur det sprack upp på mitten.

Morotskaka i cup cake-format


I helgen som var insåg jag att jag måste införskaffa mig en muffinplåt. Det är inte roligt att se på när muffinsmeten tynger ner formen när de står och gräddas i ugnen. Man vill ju ha höga muffins med stora, fina sprickor på toppen. Med en muffinplåt kan det knappast bli annat än bra.

Frostingen är gjord på philadelphiaost, smör och florsocker. På grund av smöret blir den inte så vit som jag skulle vilja ha den men utan smör tycker jag att det är något som saknas.

Vilka är egentligen de korrekta ingredienserna i frostingen på en morotskaka?

RSS 2.0

Min profilbild

bloglovin

Jessica är mitt namn. 24 år. Född och uppväxt i Motala men numera bosatt i Linköping. Här finner ni mestadels bildliga dokumentationer av mina skapelser i köket.


Kontakta mig?
jessicadahlstrom@live.se